Àngel Macías

Vaig tenir la sort de gaudir de l’escola Barrufet per partida doble ja que el meu fill i jo vam entrar-hi  a la vegada, ell com alumne i jo com a mestre.

Jo venia de treballar nou anys en escoles on vaig a arribar a replantejar-me la meva vocació, per tant arribava a l’escola Barrufet cercant aire fresc i noves idees que em fessin tornar a connectar amb la professió. Per sort vaig trobar el que buscava, noves maneres de fer, d’agrupar, de conviure, de treballar, de viure l’escola… I també, de fet el més important per mi, grans professionals que no havia trobat en els meus inicis com a mestre. Aprendre de mestres com l’Adelina Escandell o l’Anna Blasco i treballar al seu costat dia a dia va ser un luxe i una gran sort per un mestre amb problemes de vocació com era jo en aquells moments.

La llista de les coses que em van agradar és extensa però destacaria algunes com l’autoavaluació, els tallers, les sortides, la manera de treballar la llengua, les festes i sobretot el tracte amb l’alumnat i les seves famílies, proper i amb la confiança mútua que requereix l’educació dels nens i les nenes.

Com a pare d’un alumne de l’escola vaig trobar també coses que em van sorprendre i em van agradar molt. Gestionar l’escola en comissions conjuntes de famílies i mestres és, sens dubte, la millor de les vies per gestionar una escola que he vist fins ara. La implicació de moltes famílies amb la gestió i l’organització que vaig veure no crec que la torni a veure mai més. El fet que l’escola tingui les portes obertes a la col·laboració de les famílies fa que millori el sentiment de pertinença al col·lectiu i per tant la qualitat en l’ensenyament.

Van ser uns anys molt feliços per mi, tant a nivell professional com personal. He de dir que no tot va ser fantàstic, també recordo alguns esdeveniments que van ser durs, però les coses positives, l’alegria, la feina ben feta, la relació amb l’alumnat, les companyes i les famílies guanyen per golejada.

El meu fill i jo volem agrair el que l’escola Barrufet va fer per nosaltres, tot l’esforç de les mestres i els mestres i de tantes famílies que fan que l’escola funcioni i sigui tan especial com és.

Per molts anys Barrufet!

Àngel Macías

Ex-mestre i ex-pare de l’escola Barrufet.