50 anys d’escola Barrufet

Som molts els qui al recordar l’escola Barrufet obrim un somriure d’orella a orella. Quins bons temps aquells en què volíem anar a l’escola per aprendre i passar-ho bé. No recordo mai no haver volgut anar a l’escola, no era una obligació, era un plaer! era un plaer!
Avui dia treballo com a professor de professors a l’altra banda del món. Visc al Brasil, terra d’acollida, hospitalitat i alegria, però també terra de moltes dificultats. Com deia Nelson Mandela “L’educació és l’arma més poderosa que tenim per canviar el món” i aquí estem…
precisament intentant canviar el món. Avui me convertit en un educador empàtic i que intenta ensenyar el que va viure i aprendre a l’escola Barrufet , als seus alumnes brasilers. El principal eix vertebrador de l’escola és formar-nos com a éssers humans i sens dubte l’escola Barrufet ho aconsegueix. Un ésser humà honest: que s’autoavalua, dialogant: que parla i argumenta a les assembles, treballador i esforçat: a l’hora de recollir la classe o pintar la façana, festiu:
durant els carnestoltes, solidari: amb visió veïnal e de pertinença a una comunitat, igualitari: on nens i nenes convivien sense cap discriminació de gènere, respectuós: aprenent amb la gent gran, afectuós: cuidant els animals de classe…. són molts els valors humans que vàrem aprendre a l’Escola Barrufet i els quals intento passar als meus alumnes. Ser un modest continuador de la tasca de l’Escola Barrufet a l’altra banda del món és una força motriu que ens ajuda a caminar cap a la utopia humana.

Moltes gràcies per la formació rebuda a la nostra estimada escola Barrufet.
Muito obrigado
Zeus